Generalni sponzor

O nas

KDO SMO:

ŠIK Kozjansko
Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko

Organizatorji taborov smo mladi iz Kozjega in okolice, ki želimo s pozitivno energijo in zanimivimi projekti popestriti dogajanje na Kozjanskem. Naša primarna dejavnost je delo z mladimi. Organiziramo poletne tabore za otroke in mladino, ki imajo v našem okolišu že svojo tradicijo, ukvarjamo pa se tudi z organizacijo izobraževalnih dejavnosti. Organiziramo športne, kulturne in turistične prireditve in še bi lahko naštevali.

Velik poudarek dajemo sodelovanju z različnimi društvi in klubi na območju Kozjanskega in širše okolice z namenom čim boljšega razvoja in prepoznavnosti.

KJE SMO:

Poletni tabori se izvajajo v kozjanski dolini v kraju Kozje. Kozje je vas v vzhodni Sloveniji, nekoč srednjeveški trg, danes pa moderna vasica, kjer si vsak lahko najde kotiček zase. Na samo nekaj korakih so na voljo tenis igrišča, asfaltno igrišče, dve nogometni igrišči z naravno travo ter sanitarije in garderobe. Naravna in kulturna dediščina tega okoliša sta izjemno pestri, na kar smo še posebej ponosni. Območje tabora je zelo varno, saj je oddaljenost od glavne ceste velika. Udeleženci so vseskozi pod skrbnim nadzorom animatorjev ter strokovnih delavcev.

ZAČETKI

Tabori za otroke so prvič zaživeli leta 2009. Ideja o taboru oz. takrat še Tenis kampu in kasneje Športnemu taboru Kozje se je porodila iz preprostega razloga, kako čim bolje motivirati lokalno mladino in jo preusmeriti k bolj zdravem načinu življenja. Od takrat se je tabor širil in vsako leto se je povečevalo število udeležencev. Leta 2011 se je Tenis kampu pridružil še Nogometni kamp. Tistega leta smo tudi prvič omogočili nočitve in naleteli na prijeten odziv. Naslednje leto je tako iz obeh športnih panog nastal Športni tabor Kozje, ki je gostil 65 otrok iz mest po vsej Sloveniji. Tabor je v teh letih obiskalo več 100 otrok, ki se z veseljem in redno vračajo. Programi, ki jih trenutno namenjamo otrokom so naslednji: Tenis kamp, Nogometni kamp,  Košarkarski kamp, in Likovni kamp. V vseh letih do sedaj nas je tako obiskalo že preko 600 otrok.