fbpx

USPEŠEN ZAKLJUČEK POLETNIH TABOROV V KOZJEM 2015

//USPEŠEN ZAKLJUČEK POLETNIH TABOROV V KOZJEM 2015

USPEŠEN ZAKLJUČEK POLETNIH TABOROV V KOZJEM 2015

Poletni tabor Kozje je letos med 28. junijem in 17. julijem gostil rekordno število otrok. Na površinah Športnega parka Kozje se je namreč podilo, igralo in ustvarjalo skoraj 200 otrok z različnih koncev Slovenije, ki so z ekipo mladih z Zavoda za šport, izobraževanje, kulturo in turizem Kozjansko preživeli tri nepozabne tedne, polne delavnic, iger, športnih aktivnosti, obiskov športnikov, reševalcev, skavtov in drugih vzornikov ter ostalih nadvse zabavnih pa tudi koristnih in poučnih dogodivščin. Organizatorji kampa, smo poskrbeli, da so dnevi, ki jih otroci preživijo v osrčju kozjanske doline, nekaj čisto posebnega. Med otroki, ki so se letos zabavali na taboru v Kozjem, pa jih je tako kar 30, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin in so brezplačno sodelovali na enem izmed kampov, tukaj gre zahvala vsem pokroviteljem in sponzorjem, ki nas skozi leta podpirajo.

Tabori za otroke v kozjanski dolini potekajo že sedmo leto zapored. Od ustanovitve do danes je z nami ustvarjalo in treniralo že več kot 400 otrok, udeležencem pa ponujamo kar štiri športne – košarka, nogomet, karate in tenis – in en ustvarjalni kamp. Število udeležencev na kampih vsako leto pridno raste, kar jemljemo kot potrditev, da smo na pravi poti. Kot rečeno, na prvo mesto vedno postavljamo otroka, skozi treninge in delavnice pa spodbujamo samostojnost in ustvarjalnost.

POLETNI TABOR KOZJE 2015 V SLIKI

 

1 tabori

V Športnem parku Kozje je bilo preteklih nekaj tednov zelo živahno. V treh terminih tabora se je tam zvrstilo skoraj 200 otrok, ki so v Kozjem preživeli nepozabne počitnice, polne delavnic, iger, športnih aktivnosti, obiskov zanimivih gostov ter ostalih nadvse zabavnih pa tudi poučnih dogodivščin.

2 tabori

Vsak dan so zaznamovali treningi pod vodstvom trenerjev in delavnice z animatorji, kot vrhunec dneva pa se je izkazala priprava hrenovk na tabornem ognju.

3 tabori

Po jutranjih treningih so se začele vsakdanje delavnice in družabne igre, otroci pa so se poskusili celo v zabavnih kmečkih igrah.

5 tabori

Ob koncu tabora je otroke obiskala županja Občine Kozje Milenca Krajnc, ki se je skupaj s starši, pokrovitelji in mediji udeležila zaključnega piknika in uradno oznanila zaključek  konec tabora.

6 tabori

Vsi otroci so ob zaključku prejeli tudi darila v obliki majčke Poletnega tabora Kozje in druga sponzorska darila.

7 tabori

Obiskal nas je tudi lokalni kipar in vsestranski umetnik Franci Černelč, ki se je v sproščenem vzdušju podružil z udeleženci likovnega kampa in jim predstavil svoje delo ter jih dodatno motiviral k ustvarjalnemu delu.

10 tabori

Hudo vročino junijskih in julijskih dni so otroci premagovali z nadvse zabavno igro med škropilniki z vodo.

11 tabori

Vsem mladim obiskovalcem tabora v Kozjem bo najbolj v spominu zagotovo ostal dan, ko smo obiskali vodno zabavišče Aqualuna in se podili po velikem vodnem parku ter uživali v osvežujočih vodnih radostih.

12 tabori

Vsak teden smo v taboru en večer posvetili uživanju v kinu pod zvezdami, kjer je bilo poskrbljeno tudi za udobne ležalnike in seveda nepogrešljive kokice.

13 tabori

Vsak teden smo obiskali Čokoladnico Olimje, kjer so otrokom predstavili pridelavo čokoladnih dobrot in jih pogostili z različnimi vrstami domače čokolade.

14 tabori

Vse skupine otrok, ki so se udeležile tabora, so se odpravile tudi na izlet v Olimje in obiskale Jelenov greben, kjer so otroci hranili in božali jelene in srne, zelo veseli pa so bili osvežitve s sladoledom, s katerim so jih počastili na Jelenovem grebenu.

15 tabori

Vsaka skupina otrok, ki se je udeležila tabora, je sama ustvarila čisto svojo, unikatno zastavo. Tako so Športni park v Kozjem ob zaključku taborov krasile kar tri pisane zastave, ki jih je pomagal oblikovati sleherni mladi član taborov.

16 tabori

Med zanimivimi delavnicami, kot so kuhanje, lov na zaklad, ribolov ter izdelava zastave, ter številnimi drugimi družabnimi igrami je vsak izmed udeležencev tabora našel nekaj zase.

17 tabori

Otroke so obiskali skavti iz Krškega, jim predstavili skavtsko organizacijo v Sloveniji ter jih naučili nekaj osnovnih skavtskih načel. Po spoznavanju pa so začeli razne igre ter vaje, ki so navdušile udeležence tabora.

19 tabori

Obiskali so jih številni zanimivi gosti, med drugim tudi košarkar Sandi Čebular in nogometaš, igralec Olimpije, Rok Baskera, karateiste so obiskali reprezentanti Slovenije, ki so skupaj z udeleženci tabora opravili jutranji trening, nogometaše pa člani NK Celje ter MNZ Celje ter številni drugi.

20 tabori

 

Poučen obisk je pripravila tudi reševalna služba iz Šmarja pri Jelšah, ki je otrokom predstavila osnove prve pomoči.

By |2015-08-17T21:27:53+00:00avgust 17th, 2015|Aktualno|0 Comments