fbpx

Pojavljanje v medijih

/Pojavljanje v medijih
Pojavljanje v medijih2018-09-03T22:05:57+00:00

Letos bo Poletni tabor v Kozjem kar v treh izmenah

Mladi igrajo nogomet, košarko, trenirajo tenis, karate in rišejo

8. julij 2015 ob 18:21,
zadnji poseg: 8. julij 2015 ob 19:17
Kozje – MMC RTV SLO

Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem ŠIK Kozjansko je letos že sedmo leto zapored pripravil Poletni tabor Kozje. Nanj prihajajo mladi iz vse Slovenije, saj se dober glas o njem zelo hitro širi. Letos bo tako počitnice na Kozjanskem preživelo že 200 otrok.

Na prvem poletnem taboru, ki so ga pripravili mladi, združeni v zavod ŠIK Kozjansko, je bilo le dvajset udeležencev, ki so se urili v tenisu. Naslednje leto se je njihovo število še enkrat povečalo. Potem so dodajali še nove športne in druge vsebine, tako da bo letos na taboru kar 200 otrok. Ti se bodo ukvarjali s športnimi in likovnimi dejavnostmi.

Zaradi velikega števila prijav bo Poletni tabor Kozje letos potekal kar v treh terminih. Novost je tudi košarkarski kamp, pravi Iztok Štus,vodja tabora, in pojasni: “Večino aktivnosti izvajamo v našem športnem parku in telovadnici pri osnovni šoli. Tako letos prvič izvajamo košarko, nadaljujemo pa s tenisom, nogometom, karatejem in likovno dejavnostjo. Poleg vseh teh športov imamo še ogromno dodatnih dejavnosti: kuharske delavnice, peko prve samostojne lastne večerje, kopanje v Aqaluni, kino pod zvezdami, obiskali so nas različni gostje, izvajamo pa tudi nekatere družabne in športne igre, tako da ni nikomur dolgčas.”

“V tretji izmeni bo na taboru sodelovalo tudi 25 otrok iz socialno ogroženih družin,” pojasnjuje eden izmed organizatorjev Andrej Štus in dodaja: “Udeležba v Poletnih taborih Kozje je namenjena vsem otrokom med 6. in 15. letom starosti, odvisno od izbire programa. Ti bivajo v šotorih, hrano pa nam pripravljajo v bližnji osnovni šoli. Na taboru se bo zvrstilo 15 mentorjev. Med udeleženci pa so tudi domači osnovnošolci, ki se udeležujejo aktivnosti, spijo pa na svojih domovih. Teh bo od 50 do 60. Naš cilj je otrokom pričarati nepozaben teden čudovitih dogodivščin v naravi, daleč stran od računalnikov, televizije in drugih elektronskih naprav. Kljub temu otroci ugotavljajo, da se lahko tudi tako marsikaj naučijo in se zabavajo vsako minuto našega skupnega druženja. Da našim mladim nadobudnežem ne bo dolgčas, smo jim pripravili tudi izjemno pester program dogajanja na Kozjanskem in v Kozjem.”

Mladi so nad taborom navdušeni in mnogi se nanj radi vračajo. Mladi nogometaš iz Maribora Maj Emeršič je bil že lani in zatrjuje, da je super. To podkrepi z besedami: “Prihajam zato, ker je fajn, zato ker igramo nogomet, taborimo in se ob tem tudi veliko igramo. Nisem prišel samo zaradi nogometa, ampak tudi zato, da se družim s
starimi in novimi prijatelji.”

V drugi izmeni je zelo številčna tudi skupina karateistov. Domačin Bor Hartl je nad tem navdušen in pove: “Tu delamo v dveh skupinah, ena skupina je reprezentančni del, druga skupina so pa začetniki, ko so komaj začeli trenirati. Jaz prihajam na ta tabor po več znanja, več treninga in da se veliko več naučim.”

Medtem ko se večina udeležencev poletnih taborov navdušuje nad športnimi dejavnostmi, se jih le manjši del udeležuje likovnih. Med njimi je že drugo leto Lara Pavše iz Prevalj, ki je navdušena nad mentorico in vsem, kar izve novega. Lara o tem pove: “Jaz sem na tem taboru že drugič, zato ker mi je tu zelo všeč. Se tudi veliko naučim, tako risati, pa slikati, pa nove tehnike spoznavam.” Organizatorji zatrjujejo, da je njihov cilj otrokom pokazati, da se da počitnice preživeti tudi brez telefonov, in kot kaže, jim to tudi uspeva.

Goran Rovan, TV Slovenija

http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/letos-bo-poletni-tabor-v-kozjem-kar-v-treh-izmenah/369281

ZAHVALA

Iz srca se v prvi vrsti zahvaljujemo generalnemu pokrovitelju – podjetju RAJMAX, d. o. o., zakoncema Rajgl, ki nam stojita ob strani že 3 leta, in Občini Kozje, ki nam omogoča uporabo kapacitet v kozjanskem športnem parku in nas vseskozi podpira pri našem projektu, ter seveda vsem ostalim partnerjem in sponzorjem: SIBIZ d.o.o.; I.S.T. Avtodeli d.o.o.; VIBA d.o.o.; Cafe-Restaurant Burgfreund Kozjana g. Slavka Rupreta, ki dela in živi v Nemčiji; JAGROS d.o.o.; KŠŠO; BANKA CELJE; Gradbeništvo VODEB ALEŠ s.p.; nogometaša ETIEN VELIKONJA in BENJAMIN VERBIČ; MNZ CELJE; Nogometna zveza Slovenija (NZS); ŠD BISTRICA OB SOTLI; KUPLJENIK s. p.; ZDENKA IVAČIČ s. p.; SIMIČ sports d.o.o.; GAAL gradnje d.o.o.; URBANISTI d.o.o.; PIL 90 d.o.o.; MOLLIER d.o.o.; ADESCO d.o.o.; GEOSTERN d.o.o.; MLEKARNE CELEIA d.o.o.; ADOLF KUNEJ s. p.; ELEKTRO KUNST d.o.o.; EVROSAD; družina POZNIČ; Trgovina vse za avto KUKOVIČIČ DARKO s. p.

Zahvaljujemo se podjetju ŠTUS DESIGN, s. p., za kristalne spominske plakete našemu generalnemu in diamantnima sponzorjema ter gostom, ki so nas obiskali na taboru; podjetju ABH ŠPORT, d. o. o., ki je poskrbelo za nakup medalj in teniških nagrad, ki smo jih uporabili za teniski srečelov, in podjetju GES, d. o. o., za subvencijo otrok iz Občine Kozje, ki so se udeležili likovnega kampa in kampa borilnih veščin.

Zahvaljujemo se Osnovni šoli Kozje, ki nam je omogočila koriščenje kuhinje in jedilnice v času kosil, za izposojo kombija ter koriščenje učilnice za kuharske delavnice, in Osnovni šoli Lesično, g. Amonu za prevoz otrok v Aqualuno ter Športni zvezi Kozje za izposojo športne opreme in rekvizitov.

Hvala vsem našim gostom, ki so popestrili dogajanje, Roku Baskeri, članu NK Olimpija, reševalcem s postaje Šmarje pri Jelšah, skavtom iz Krškega, delegaciji iz NK Celje, Simonu Rožmanu, Alešu Kačičniku in Sebastjanu Gobcu ter Urošu Jelenu za prikaz šole atletike.

Iskrena hvala Tenis klubu Kozje, Športnemu društvu Kozje in KNK Odred Kozje, ki so 50 otrokom iz Občine Kozje, vpisanim v teniški ter nogometni kamp, omogočili subvencijo v višini 40 € na otroka. Skupaj s sponzorji in partnerji ter Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje smo kar 25 otrokom iz socialno šibkejših družin omogočili šestdnevne brezplačne počitnice.

Na kancu hvala še tabornikom ROD Jezerski Zmaj iz Velenja in skavtom iz Krškega, Brežic in Postojne, ker so nam omogočili izposojo 15 šotorov, brez katerih organizacija pristnega tabora za otroke ne bi bila mogoča.

Hvala vsem in vsakemu posebej!

Zavod ŠIK Kozjansko

ZA POLETNIM TABOROM KOZJE 2015 OSTAJAJO LEPI SPOMINI

Zavod za šport, izobraževanje, kulturo in turizem ŠIK Kozjansko je letos že sedmo leto zapored pripravil Poletni tabor Kozje. Da dober glas zares seže v deveto vas, dokazuje izredno dobra udeležba letošnjih taborov. Poletnih taborov v Kozjem, ki so letos potekali kar v treh izmenah, se je namreč udeležilo kar 200 otrok z vse Slovenije, ki so na Kozjanskem preživeli nepozabne počitnice.

Ekipo ŠIK Kozjansko sestavljajo dijaki in študentje iz Kozjega in okolice, vodilno silo pa predstavlja trojica mladih fantov: Blaž HartlIztok Štus in Andrej Hartl. Mladi s ponosom povedo, da so z letošnjim obiskom ter organizacijo tabora »prezadovoljni«. »Vse je potekalo po ustaljeni poti. Predvsem pa smo veseli, da v času tabora ni prišlo do večjih poškodb razen morda kakšne modrice ali odrgnine, brez česar seveda ne gre« dodajajo organizatorji. Ti z veseljem povedo, da so dobra udeležba, ki iz leta v leto pridno raste, in pozitivni odzivi otrok in staršev dejstva, ki govorijo v prid dobrega razvoja taborov, in dokaz, da so mladi organizatorji na pravi poti. Naraščajočega števila udeležencev taborov na Kozjanskem pa še zdaleč ne gre pripisovati naključju, mladi organizatorji namreč stalno stremijo k ustvarjanju najboljše taborniške izkušnje za otroke in mlade in v dogajanje vključujejo vedno nove aktivnosti, ki popestrijo taborniške dneve. »Letos smo tenisu, nogometu, karateju in likovnemu ustvarjanju priključili še košarko, kar se je izkazalo za zadetek v polno, saj se je prvega košarkarskega kampa udeležilo 15 otrok. Obiskal pa nas je tudi domačin Sandi Čebular in s tem pripomogel k sami veljavi kampa,« povedo organizatorji, ki za konec še dodajo: »V zadovoljstvo nam je, da otroci tabor zapuščajo nasmejani, polni doživetij in predvsem z novimi prijatelji ter da komaj čakajo, da se ponovno udeležijo Poletnih taborov Kozje, saj vedo, da jih tu čakajo novosti ter stari prijatelji, ki so jih spoznali v prejšnjih letih.«

(Mojca Valenčak – OKO)