fbpx

Program

/Program
Program2019-02-19T16:43:24+00:00

Te zanima, kako izgleda taborni dan našega Zmajčka pri nas? Potem te vabimo, da si prebereš spodnji zapis.

Davnega leta 2010, je naš Zmajček v roke vzel papir in pisalo ter svoji mamici poslal čudovito razglednico, na kateri ji je opisal njen taborni dan…

Mami, mami, jaz nočemo domov!

Vsako jutro me zbudijo ptički, ki nas s svojim žvrgolenjem zvabijo iz šotorov. Odpravimo se na sprehod in ko zakrulijo želodčki, nas že čaka zajtrk. Potem si umijemo zobke in se oblečemo v športna oblačila ali ogrnemo umetniške srajce.
No, zdaj pa se šele dan začne! Imamo toooooliko različnih aktivnosti, eni igrajo košarko, tenis, nogomet, nekateri ustvarjajo prave umetnine, drugi pa se zavrtijo ob živih ritmih glasbe.
Ko pa je sonček premočan, se skrijemo pod drevesno senco in igramo družabne igre ter si pripravimo sadno malico. Ker smo bili zelo pridni, so nas obiskali gasilci, ribič, reševalci pa tudi vojaki! Vsi so nam pokazali svoje lepe zastave, zato smo se odločili, da jo tudi mi naredimo- in verjemi mi, naša je bila najlepša!
Po kosilu smo se vrnili na igrišče in pred slikarska platna.
Nekega dne je bilo zelo vroče, zato so nas animatorji odpeljali na bazen, posladkali smo se z domačo olimsko čokolado, na Jelenovem grebenu pa so mi z rok jedle mlade srnice.
Zvečer sem se ob čisto pravem tabornem ognju naučil peči koruzo in hrenovke, mmm sem postal že pravi kuhar! Prav nikoli mi ni bilo dolgčas, spoznal sem veliko, veliko novih prijateljev, zabaval sem se ob vodnih in kmečkih igrah, zadnji dan pa smo imeli še lov na zaklad in piknik.

Mami, zdaj vidiš, zakaj sploh nisem potreboval telefona? Čisto prekratek je bil tale teden! Upam, da ga drugo leto obiščem spet, saj se vsako leto zgodi kaj novega 😉

Tvoj Zmajček